Onze woonbeleving

Faciliteren van een woonbeleving

Bij de oprichting van Forest moest het bedrijfsidee bestand zijn tegen de zwaarste (weers)invloeden zoals aardschokken, hevige sneeuwval, wind en voldoen aan hoge, bouwfysische eigenschappen. Iedere woning moest zo gebouwd worden dat er nauwelijks tot geen energie meer benodigd is voor het realiseren van een behaaglijk binnenklimaat. Met de belangrijkste opgave dat woningen binnen een dag én tegen lagere kosten te produceren zijn om te kunnen voorzien in de Nederlandse nieuwbouwvraag, bestaande esthetische eigenschappen behouden worden en er geen gas- en elektriciteitsrekening meer nodig is, ging het team van Forest aan de slag. Daarbij stonden vier punten centraal:

  • Houdbaar
  • Schaalbaar
  • Betaalbaar
  • Aanpasbaar
0%
Subfase: 2/4 in de Startup fase

Optimale woonbeleving

Een Forest woning wordt gebouwd vanuit een nieuw, modulair woningbouwconcept waarbij met een constructief isolerend bouwelement met slimme integraties (zoals kabelgoten, elektriciteits- en waterleidingen) een complete woning in één dag geproduceerd kan worden. Naast de unieke, snelle bouwmethode draagt deze woning bij aan een positieve impact op het milieu en de energietransitie, waarbij compleet wordt overgegaan naar hernieuwbare energie en de CO2-uitstoot wordt teruggedrongen. Deze CO2-uitstoot wordt zowel in de fabricage, bouw en exploitatie van een Forest woning sterk vermindert in vergelijking met de traditionele bouw.

Ons ultieme doel

Wij ontwikkelen een nieuw bouwconcept waardoor wonen CO2-neutraal gerealiseerd kan worden. Daarbij hebben wij onszelf als doel gesteld om de huidige CO2-uitstoot van de bouwsector van 35 procent terug te dringen naar 0 procent. Emissieloos wonen noemen wij dit.

Zo laten wij een positieve footprint achter op de aarde en de mensen om ons heen. Samen met onze vele partners en directe betrokkenen delen wij dit doel en motiveren wij eenieder om mee te bouwen aan een betere toekomst voor onze volgende generaties.

Circulair als uitgangspunt

Wij zijn van mening dat iedere woningen een positieve impact op het milieu moet hebben. Het materiaal dat gebruikt wordt voor onze woningen past dan ook binnen een duurzame en circulaire economie en is demontabel, remontabel en herbruikbaar. Momenteel zijn onze woningen 95 procent recyclebaar. Wij hebben onszelf als doel gesteld een volledig biobased component te ontwikkelen, dat voor 100 procent uit hernieuwbare grondstoffen bestaat. Onze aanpak zorgt ervoor dat de bouwelementen kunnen worden hergebruikt of, wanneer zij in de markt blijven, een andere vorm kunnen krijgen. Het bouwelement is zo ontworpen dat wanneer hij niet meer toegepast kan worden in een woning alle materialen hergebruikt of gerecycled kunnen worden.

Neem contact op

Bent u geïnteresseerd in een Forest woning of ontdekt u graag onze investeringsmogelijkheden?
Neem dan gerust contact met ons op, we leggen u graag meer uit over de mogelijkheden.

to top