Over Forest

Samen bouwen aan een betere toekomst

De huidige bouwwijze komt volgens ons uit de twinstigste eeuw en is niet houdbaar voor de toekomst

In 2017 ontdekten Johan Fluit (student Bouwkunde en eigenaar van een bouwbedrijf) en Boy Rolloos (student Small Business en Retail Management met een eigen IT-onderneming) hun gezamenlijke passie voor natuur en de drive om het milieu te ontlasten. Door deze passie en de verbazing over de huidige huizenbouwwijze ontstond het idee om een nieuw, modulair woningbouwconcept te ontwikkelen.

Want waarom zou onze generatie nog gaan bouwen met beton en steen, als deze materialen warmte en kou geleiden, veel CO2 veroorzaken en niet inspelen op de energietransitie die volop gaande is? Bovendien blijven we met de huidige bouwwijze ons hele leven onze woningen verwarmen en verkoelen en zal de arbeidsintensiviteit en CO2-belasting van de bouwsector niet afnemen.

 Door zichzelf de vraag: “Kunnen wij geen bouwelementen ontwikkelen van isolatiemateriaal dat tevens voldoet aan relevante, constructieve en bouwfysische eigenschappen, zonder hulpconstructie in de vorm van hout-, staal- en/of beton, zodat we materiaal en milieu besparen?” te stellen, ontstond het bedrijfsidee voor Forest Living.

De Foresters

Anke Meulendijks
Head of R&D
Thomas Bos
Technical Project engineer
Herman Meester
Bouwmeester
Johan Fluit
Chief Technical Officer (CTO)
Frans Gijsendorffer
Business visionary
Kevin Nikkels
Mechanical Engineer
Lennaert Rolloos
Head of Financial department 
Luuk Schillemans
Head of Production
Boy Rolloos
(mede)oprichter en ambassadeur

Ons ultieme doel

Wij ontwikkelen een nieuw bouwconcept waardoor wonen CO2-neutraal gerealiseerd kan worden. Daarbij hebben wij onszelf als doel gesteld om de huidige CO2-uitstoot van de bouwsector van 35 procent terug te dringen naar 0 procent. Zo laten wij een positieve footprint achter op de aarde en de mensen om ons heen. Samen met onze vele partners en directe betrokkenen delen wij dit doel en motiveren wij eenieder om mee te bouwen aan een betere toekomst voor onze volgende generaties.

Investeer in de toekomst
to top