01

Door te bouwen met elementen (LEGOlisering) is de woning aanpasbaar naar de toekomst, wat zorgt voor een remontabel geheel. Zo is de woning nu te bouwen, over 50 jaar te demonteren en kan de woning in een geheel nieuwe vorm weer op een andere locatie opgebouwd worden.

02

Door de eenvoud van het bouwelement en het gebruik van dezelfde samenstelling voor zowel vloer, wand als dak kan Forest woningen op een volledig geautomatiseerde wijze produceren. Dit scheelt veel tijd in de productie en montage van de woning. Naast de tijdsbesparing maakt Forest gebruik van minder materiaal, hetgeen de kostprijs ten goede komt.

03

Het productieproces voor de bouwelementen is goed op te schalen door slimme standaardisatie en industrialisatie. De elementen zijn zo ontworpen dat ze multifunctioneel zijn en bijna allemaal dezelfde bewerking krijgen. Hierdoor worden huizen klantspecifiek ontworpen, maar gelijktijdig gebouwd uit dezelfde componenten hetgeen resulteert in schaalbaarheid.

04

Het modulaire bouwelement van Forest is toekomstbestendig en bestaat in de basis uit constructief isolatiemateriaal. Deze bouwelementen hebben een standaard RC-waarde van ten minste 9,2 m²K/W, zonder hiervoor een dikkere wand te gebruiken dan men hedendaags gewend is. Door deze isolerende bouwelementen heeft een Forest-woning nauwelijks energie nodig om op temperatuur te blijven, ook bij een buitentemperatuur van -20°C.

to top