Anke Meulendijks

Head of R&D

Brief info

Als Head of R&D mag ik mij focussen op het ontwerp van het Forest Living element, materialen, aansluitingen en vorm. Ik kijk ook naar de impact op het milieu en probeer te bedenken hoe we dit kunnen verkleinen. Het leuke hieraan is dat ik contact heb met de verschillende takken binnen Forest Living. Zo heb ik contact met de architecten en productiemanager, maar mag ik ook op visie niveau meedenken hoe ons element er in de toekomst uit komt te zien.

Mijn ultieme doel is om in de toekomst een element te gebruiken dat 100% herbruikbaar is en het liefst zelfs biobased. Hiervoor wil ik mij gaan verdiepen in verschillende materialen en verbindingstechnieken. Daarnaast wil ik mij in de toekomst ook meer gaan richten op het slim ontwerpen van items in huis, zodat bewoners ook tijdens het gebruik van hun huis kunnen genieten van een lage impact op het milieu.

Wat Forest voor mij uniek maakt? Wij willen de wereld echt gaan veranderen. Wij willen bijdragen aan een CO2 en energieneutrale toekomst en zien dat er meer zaken zijn die waarde hebben dan alleen geld. Dit sluit perfect aan bij mijn eigen ambities en maakt mij blij om voor dit bedrijft te mogen werken. Ons motto is: hoe willen wij dat dit in de toekomst gedaan wordt? En zo doen wij dat dan.

to top